Што е MindHub?

Иновативен клуб по основи на програмирање за деца! Во MindHub децата развиваат логично и аналитичко мислење, изучувајќи ги основите на програмирање!

Зачувај го своето место MindHub Летен камп

Летен камп за деца од 6 до 11 години.
Ви нудиме полудневна и целодневна форма на учество, како и можност за вклучување во една или во две недели во период од 10.06. до 23.08.

 • Начин на размислување

  Вашите деца развиваат логично и аналитичко мислење (computational thinking), кое што подоцна го користат за решавање на комплексни проблеми.

 • Иновативни методи

  На нашите часови по програмирање, децата ги изучуваат основите на програмирање додека играат друштвени игри, го програмираат однесувањето и вештачката интелегенција на роботите.

 • Развиток и реализација

  Во MindHub не само што ги учиме основите на програмирање, туку го развиваме и логичното и аналитичко миселње на вашите деца!

Учи со MindHub

Методата по која децата изучуваат основи на програмирање во MindHub е целосно базирана на Игровизација (Gamification) и работа во мали групи на разновидни проекти. Преку создавање и презентирање на своите игри и анимации, програмирање на роботи, и преку игра, децата се социјализираат, добиваат дополнителни социјални вештини, како и знаење кое ќе им користи во иднина.

Претстојни обуки

Последна обука поврзана со нашата дејност во областа на програмирање за деца. Вклучете се сега или разгледајте го нашиот график за почетна обука по основи на програмирање.

Во моментов нема соодветна група. Наскоро очекувајте нови групи!

Специјално развиени алатки

Сите алатки и игри кои ги користиме во нашите обуки се специјално изработени за обука на деца по основи на програмирање, како и да го развијат нивното аналитичко и логично мислење.

 • Софтверски и хардверски алатки
 • Роботи и дронови
 • Друштвени игри и игри со карти

Сегментиран наставен план

Во обуките користиме авторска иновативна програма, во неколку сегменти, поделена според возраст. Работиме во мали групи, од 6 до 8 деца на иста или приближна возраст, поради специфичноста на нашите активности и желбата да имаме индивидуален пристап кон секое дете.

Junior 6 - 7 Години

Логично и алгоритамско размислување. Математичко размислување и основни алгоритми.

Middle 8 - 9 Години

Аналитичко размислување. Основи во програмирање и блок програмирање.

Senior 10 - 11 Години

Основи во програмирањето. Развој на игри. Програмски јазици.

Што мислат родителите за нас?

Вашето мислење има големо значење за нас. Ве молиме, доколку имате коментар да го споделите на следниот линк

Супер задовлни од програмата и тимот. Млади и интелегентни луѓе, кои успеваат да го задржат интересот на децата и да им го пренесат своето знаење. Мојот син Мартин со нетрпение очекува да ја продолжи својата обука во MindHub.

— Петја Нејчева

Иновативна детска програма. Кога моето дете е среќно и сака да се врати во МindHub, за да продолжи да игра и учи, знам дека сме го направиле вистинскиот избор.

— Зоја Колева

Новости

Нема актуелни вести.

Направи го и ти правилниот избор!

Дозволете вашето дете да ги направи првите чекори во светот на програмирањето!